Telescopische glasbewassing

Om moeilijk toegankelijke ramen, omlijstingen, lichtbakken, luifels en gevelbeplatingen veilig en verantwoord schoon te kunnen maken, werken wij middels telescopische glasbewassing, het zogenaamde Tucker® Pole-systeem.

Dit systeem werkt als volgt: puur water* wordt onder gepaste druk door een telescoopsteel gepompt naar een zachte borstel. De borstel wordt vervolgens met lichte druk en ruim stromend osmosewater over het te reinigen oppervlak bewogen. Het te reinigen oppervlak wordt door borstelen in combinatie met ruim spoelen schoongemaakt (tuckeren) en droogt nagenoeg vlek- en streeploos op, het geheel dient dan ook niet nagezeemd te worden.

Het kan gebeuren dat de eerste wasbeurt middels het Tucker® Pole-systeem kwalitatief minder is dan de conventionele werkmethode (inwasser, spons en raamwisser). Een en ander is gelegen in het feit dat er vuil en/of zeepresten diep in de poriën van het glas en de omlijsting aanwezig zijn, welke niet in één behandeling verwijderd kunnen worden.

 

 

Bij voornoemde situatie en/of extreme vervuiling kunnen wij er in overleg voor kiezen, mits de situatie het toelaat, de ramen de eerste keer op een conventionele wijze te bewassen, dan wel de ramen tweemaal achter elkaar te tuckeren.

Het kan tevens voorkomen dat na bewassing, via de in raamstellen verwerkte ventilatieroostertjes, spoortjes van 'vuil' water over het glas gaan 'lopen'. Dit vermindert aanzienlijk per wasbeurt.

Het Tucker® Pole-systeem werkt optimaal indien het minimaal om de acht weken wordt toegepast. Er behoeven geen reinigingsmiddelen te worden gebruikt en is dus milieusparend, daar het zogenaamde pure water zelf een reinigende werking heeft.

De maximale toegestane werkhoogte is 13,5 meter. Het systeem is zowel in de zon, als met regen toe te passen.

 

 

 

 

 

Tucker Pole Glashelder.info